استفاده از داده های مکمل در نرم افزارARCMAP

در این آموزش قصد دارم نحوه تهیه دیتایی با استفاده از منابع داده دیگر(داده های وکتور) جهت استفاده در محیط ArcMap را توضیح دهم.
یکی از منابع داده ایی که بسیار کاربردی است نرم افزار Google Eatrh می باشد. این نرم افزار داده های بسیار غنی را بصورت دراختیار ما می گذارد که این داده ها می تواند درگروه داده های وکتور یا رستر باشد که ما بسته به نوع پروژ ه مان از این داده ها استفاده می کنیم.

برای شروع کار نرم افزار گوگل ارث را اجرا و محدوده مطالعاتی مورد نظرمان را انتخاب می کنیم، درقسمت Layers یکسری لایه ها و اطلاعات را می توانیم دریافت کنیم که با زدن تیک هرکدام از لایه ها آن لایه قابل رویت می باشد.
من قصد دارم درمحدوه مطالعاتی شهر اهواز که انتخاب کردم یکسری خط و نقطه و پلی گونهایی ایجاد و سپس در محیط ازاین اطلاعات مکمل در محیط Arcmap استفاده کنم.
ترسیم Point در محیط گوگل ارث
برای ترسیم عوارض در نوار بالا سه تا ابزار در اختیار ما قرارگرفته است ، یکی از این ابزارها Add Placemark است که به کمک آن می توانیم نقاط را ترسیم کنیم.

بعد از زدن دکمه Add Placemark یک نقطه برای ما ایجاد می کند که می توانیم آنراجابجا و درنقطه مورد نظر خودمان بگداریم. در پنجره Google Earth New Placemark ما می توانیم تنظیمات مربوط به نقطه ایجاد شده (نام نقطه،رنگ ، تغییر نماد،توضیحات ، … )را اعمال کنیم.
ترسیم Line در محیط گوگل ارث
برای ترسیم خط از ابزار Add Path استفاده می کنیم.

برای اینکار با نگه داشتن کلیک چپ موس یک مسیری را ترسیم می کنیم و تنظمات مربوط به خط نیز دقیقا در پنجره ای که شبیه پنجره ایجاد نقطه است را می توانیم اعمال نماییم.
ترسیم Polygon درمحیط گوگل ارث

برای ترسیم پلی گون از گزینه Add Polygon استفاده کرده و محدوده مورد نظر را ترسیم وتنظیمات مربوط به پلی گون ترسیم شده را همچون موارد قبلی در پنجره Google Earth New Polygon اعمال می کنیم.
توجه داشته باشید تمام عوارض ترسیم شده اعم از نقطه ، خط ، پلی گونی که ایجاد نمودیم درزیر مجموعه My places قرار می گیرند.
ذخیره سازی عوارض ترسیم شده جهت استفاده درمحیط Arcmap
اطلاعاتی که گوگل ارث در اختیار ما ماقرارمی دهد با فرمتهای جدای از فرمتهای Gis است . فرمتهایی که درGis از آن می توانیم استفاده کنیم همانطور که قبلا اشاره کرده ام یکی شیپ فایل ،یکی ژئودیتابیس و یکی لایر است که البته فایهای اتوکد نیز هستند.
اما اگر بخواهیم از گوگل ارث کم بگبریم و داده های وکتوری را استفاده کنیم فرمتهایی که به ما می دهد Kml یا Kmz است.

چون عوارض ایجاد شده درزیر مجموعه My Places قرارگرفته است کافی است روی آن راست کلیک نموده و گزینه Save Places را انتخاب می کنیم ، به این ترتیب تمام نقشه هایی که ایجاد نمودیم به صورت یک تک فایل برای ما ذخیره می شود . نحوه ذخیره عوارض به صورت تکی نیز همچون ذخیره عوارض بصورت یک مجموعه می باشد.
فراخوانی فایل KMZ درمحیط ArcMap
برای فراخوانی دیتای ایجاد شده در محیط ArcMap ، بعد از اجرای نرم افزار از آنجائیکه فرمت دیتای ذخیره شده درگوگل ارث Kmz می باشد و ما نمی توانیم از طریق Add Data آنرا به محیط نرم افزار فراخوانی نماییم، در چنین شرایطی باید از ابزارهای کمکی که در ArcMap در اختیار ما قرارگرفته است استفاده کنیم که به گونه ای فرمت kml یا Kmz را تبدیل کند که ما بتوانیم در محیط ArcMap از آن استفاده کنیم .

ما از بخش Search نرم افزار می توانیم به این ابزارهای کمکی دسترسی پیدا کنیم . اگر درکار جستجو عبارت Kml را بزنیم ابزارهایی که مرتبط با فرمت Kml است را می توانیم ببینیم .
ما ابزار Kml To Layer را که از مجموعه ابزار Conversion می باشد انتخاب می کنبم تا همانطور که در زیر آن توضیح داده شده است فایل با فرمت Kml یا Kmz را به Feature Class تبدیل نماید.

با اجرا کردن این ابزار پنجره ای نمایان می شود که درکادر اول فایل Kml یا Kmz را انتخاب می کنیم ، در کادر دوم مسیر ذخیره را تعیین می کنیم ( لازم به توضیح است مسیر ذخیره رادر یک ژئودیتابیس می سازد) درکادر سوم به صورت اختیاری می توانیم یک نام برای فایل خروجی خودمان تعیین کنیم. پس از مدت زمان کمی کار تبدیل انجام شده و فایل مورد نظر درTOC اضافه می شود.
فرمتی که برای ما ایجاد شده است درقالب Layer می باشد در صورتی که ما می خواهیم عارضه ها در قالب شیپ فایل باشد.

برای تبدیل آن از فرمت Layer به شیپ فایل در پنجره Toc برروی عارضه راست کلیک کرده ، گزینه Data و سپس Export Data را انتخاب کرده تا تمامی عارضه درقالب شیپ فایل ذخیره گردد.
پس ما با شیوه تهیه دیتا به صورت خط ، نقطه و پلی گون در محیط گوگل ارث آشنا شدیم ، آنها را با ابزار Kml to layer به محیط Arcmap منتقل کردیم و درنهایت درقالب شیپ فایل آنها را تبدیل و ذخیره نمودیم.
برای اطلاع از انتشار آموزشهای جدید فرم زیر را تکمیل نمایید
خبر نامه
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
دوره های آموزشی مرتبط
2 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
Good post. I learn something totally new and challenging on blogs I stumbleupon everyday. Its always useful to read through content from other authors and practice something from other sites.
Wow, superb blog layout! How long have you been blogging for?
you made blogging look easy. The overall look of your website is excellent,
let alone the content!